Zoologiekskrusjon under senga

Det finnes noen steder i en bolig der det samler seg opp rot, støv og skumle saker. Under senga er et slikt sted. En hot spot for uhumskheter, rett og slett. Og noen ganger er man faktisk nødt å ta husmormasken (eller rustning, kanskje) på, og gripe tingene an. Eller, gripe og dra frem, blir det vel kanskje.

Under en studines seng finnes det veldig, veldig mye rart! Spesielt siden det kan gå litt tid mellom hver gang husmormasken kommer på og sengen kommer frem.

(Nei, det finnes ingen gjenglemte menn eller brukte kondomer under der, for den som måtte lure.)

Støv. Dottvis. I enorme mengder! Hybelkaniner, kalles det vel. Notater fra fag det føles hundre år siden man tok. Bøker man har lest, regninger man (forhåpentligvis) har betalt, single sokker, hårklemmer, en gaffel (hva faen?), skøyteledninger, gamle vesker, fargeblyanter og støv. Nevnte jeg støv? Og hybelkaniner, altså.

Og så var det, til min aller største forskrekkelse, spor etter en eller annen art jeg ikke ønsker å artsbestemme. La oss si at Arthropoda, Hexapoda, Insecta er et stykke på vei i klassifiseringen. Ikke edderkopper, altså (som faktisk ikke er et insekt). Men et eller annet dyr hadde iallfall lagt igjen restene av en metamorfose. Herrejesus. Det var iallfall dødt. Og det er utvasket nå.

Dessuten så fant jeg en edderkopp, også. Jeg fikk ikke artsbestemt den heller, for den stakk av, jævelen! Og jeg har ikke funnet den igjen. Ja, jeg har faktisk rotet bort en edderkopp. (Selv om det skal sies at den rotet seg bort helt selv.) Det irriterer meg litt at den er vedvarende ulokalisert.

Men nå er det iallfall rent og pent under senga, og kanskje Jonas(edderkoppen) har flyttet tilbake dit. Og jeg har som mål at det aldri mer skal foregå en eneste metamorfose under der. Nemlig! (Kanskje Jonas kan hjelpe med akkurat det.)

Hvor mange arter finnes det under din seng?