Søndag på en lørdag

Kjolen var på, skoene var pene, håret var krøllet nedover ryggen, og jeg hadde røde lepper og en sort tykk, lang strek over øynene. Old Hollywood Glam på date. Jeg hadde forespeilet ham en Disneyprinsesse, men han fikk bare meg. Han var ingen Disneyprins, han heller, men han var kjekk. Og han luktet godt, av parfyme fra Armani, tror jeg.

Jeg fikk drikke favorittølet mitt, og jeg fikk smake hans favoritter. To øl på et sted, før vi løp videre til neste sted. Så to øl til, før vi under paraplyen løp videre til neste sted igjen. Jeg traff en dørvakt jeg kjenner, som jeg tok sats og hoppet på for å gi ham en klem med både armer og ben, så løp vi videre under paraplyen. Og han holdt rundt meg, så vi skulle få plass under paraplyen begge to, selv om han egentlig hadde sin egen. Jeg føler meg alltid så liten og vakker og nett med en sterk mannearm rundt meg. Det er skjønt.

Vi lo. Han lo av hvordan autokorrektur ødelegger alle smsene mine. Jeg latet som jeg var en pingvin og vagget litt nedover gaten, med armene inntil kroppen og hendene rett ut. Han var teit han også. Jeg lo mye. Det gjorde han også. Den andre ølen ville jeg betale selv, den tredje mente jeg at nå kunne jeg ta runden, den fjerde insisterte jeg hardnakket på å betale for meg selv iallfall, den femte mente han at han kunne ta, den sjette… Ingen anelse!

Han var fin på håret. Og når jeg var trett, fulgte han meg hjem til døren, ga meg en klem og et kyss på kinnet.

Men i dag er jeg litt klein. Kjolen ligger vrengt og slengt ved sengen en plass, skoene står rett ved døren, den ene ett skritt foran den andre. Sminken fra i går er ikke Old Hollywood Glam lengre. Mobilen er full av feilstavede og merkverdige meldinger, sendt til en kamerat og til en venninne. Jeg daffer rundt i joggebukse og håper noen på magisk vis skal komme innom med en cola og litt mat til meg, mens jeg hører på Melissa Horn, ser Big Bang Theory-klipp på youtube og leser Anne Rice. Jeg leker søndag, selv om det er lørdag. Kanskje tar jeg søndag i morgen også, det er jo da den er.