O jul med din… Nei, vent nå litt!

Jeg må innrømme noe. Det her høres kanskje litt pussig ut, og noen blir kanskje til og med fornærmet. Det har seg altså slik at jeg er ikke spesielt glad i julen. Eller, jeg var ikke det, det har kommet seg litt nå etter jeg ble (relativt) voksen.

Det har ikke noe med ensomhet eller alkoholisert familie å gjøre. Selv om jeg ser på dette som et stort samfunnsproblem, som man virkelig bør ta tak i! 

Mine problemer med julen er rett og slett at jeg blir så forbanna syk hver jul! Så da var jeg det eneste barnet på barneskolen som ikke gledet seg til jul. Nå vet jeg jo at grunnen til at jeg hovnet opp i svelg og hals, og var hoven, tungpusten og dårlig hele jul, romjul og nyttår skyldes allergier. Det visste vi dessverre ikke da. Vi trodde det var kraftig halsbetennelse kombinert med influensa og ørebetennelse og annet snusk. Det trodde forsåvidt legen, også. Selv om det var pussig at dette skulle oppstå hver jul!

Det har seg altså slik at jeg er forferdelig allergisk mot granbar, juletrær, julestjerner og svibler. Spesielt granbar. Halsen hovner opp og snurper seg sammen. Jeg blir litt tungpusten, og jeg kan iallfall glemme å svelge noe. Faktisk har jeg juleminner om en lege på hjemmebesøk som står over meg med et glass brus, og sier at om jeg ikke klarer drikke det, blir det julaften på sykehus med intravenøs væske og næring!

O, jul med din glede!

Er jeg på et sted som har en juledekorasjon med julestjerner og granbar, kjennes det ut som jeg har alvorlig halsbetennelse etter kort tid. Det hovner opp bak i halsen, og det blir vanskelig å svelge. Dessuten får jeg sånn halsbetennelsestemme, som gjør at jeg høres dødssyk ut! Skal jeg på julebesøk til noen som har juletre, og det har jo det fleste, hiver jeg innpå med allergitabletter i forveien, og passer på å gå hjem med én gang jeg kjenner jeg begynner å hovne opp i halsen.

Hele adventstiden, med granbar som pynt i alle butikker og andre offentlige steder er forferdelig ukoselig!

Heldigvis har vi plasttre hjemme. Det fungerer fint. Og heldigvis har de tanter og onkler jeg faktisk besøker også plasttre, slik at jeg skal kunne komme på julebesøk. Det synes jeg er fint!

I år forsøker jeg å glede meg til jul. Det forsøker jeg hvert år. Men barndommens juleminner med helt tett hals sitter forferdelig godt i! Derfor heier jeg på plasttrær. Plasttrær til alle mann! Jeg er nemlig ikke noe glad problemer med svelg og luftveier.