Juleblogging

Det slår meg brått at jeg ikke har juleblogget. Jeg har ikke lagt ut bilder av verken julegaver, juleselskap, julekaker eller julekjole. Så, i den forstand er jeg kanskje den minst flinke bloggeren som finnes om dagen.

Egentlig har jeg ikke noen konkrete planer om å legge ut bilder, heller. For, vet dere hva, jeg eier ikke fotoapparat.

Men dere må ikke bekymre dere! Jeg fikk faktisk julegaver, selv om jeg ikke har fortalt dere om det. Jeg var til og med veldig fornøyd med dem. Jeg fikk ting jeg trengte og ting jeg hadde lyst på. Det er en fin kombinasjon det. (Egentlig ønsker jeg meg flest mulig stemmer, slik at jeg kan vinne, men akkurat det sa nissen ingenting om. Jeg hadde ønsket meg Alexander Skarsgård, også, helt uten hell. Forhåpentligvis er nyttårsnissen mer medgjørlig enn julenissen på dette punktet. Hvem skal jeg ellers kysse på nyttårsaften, liksom?)

Hva angår julekjole, så hadde jeg ikke dette på meg på julaften. Jeg hadde skjørt, tykk strømpebukse og en veldig fin ullgenser. Det var nemlig så forferdelig kaldt i huset. Dessuten er det min erfaring at ribbe og stramme, flotte julekjoler er en særdeles dårlig kombinasjon. Skal jeg sitte der da, med magen bulende ut, og bule ut finkjolen liksom? Nei. Jeg liker egentlig å kle meg i litt mer medgjørlige klær når jeg skal delta på slike etegilder. Jeg er praktisk anlagt, altså. Og glad i mat.

Men det er greit, for jeg tenkte ta på meg kjole nå og gå på julebesøk for å smake på julekakene til folk. Jeg liker nemlig hverdagskjoler. Og julekaker. Jeg er veldig glad i kaker. Ikke pepperkaker og sirupssnipper, men jeg håper da at folk har vett nok til å lage kaker jeg faktisk liker!

Julen har vært som juler pleier å være. Jeg er småforkjølet, jobber litt på de røde dagene for å tjene litt ekstra, og spiser så mye karameller og twist jeg bare orker å stappe i meg. Jeg er veldig ofte veldig syk i julen, så jeg er ikke spesielt glad i den. Men den har jo hatt sine høydare. Til og med i år, har julen hatt sine øyeblikk.

Verdens tyngste julegave til hun med brukket arm. Pappa som kom stormende inn på stua samtidig som han tviholdt på frakken sin rundt seg, så seg rundt på mistenksomt vis, brått åpnet frakken som en annen blotter, dro frem en pakke med damestilongs og bare helt panisk ..du må pakke inn denne for meg! En julestjerne og et kinderegg i gave fra en kamerat. Sprø svor på ribba. Nøtter, sjokolade og Tre nøtter til Askepott på formiddagen. Sånne småting, som jeg enten ler av eller smiler av, eller bare blir litt nostalgisk av. Det er egentlig de tingene jeg liker best.

(Jeg innser at jeg kanskje kan virke en smule bitter her. Jeg er ikke det, jeg er bare ikke spesielt glad i jul. Eller, ok, jeg er egentlig det. Men det snakker vi ikke om.)