Frivillig sex vs. voldtekt.

“Dessuten påpeker retten at hun hadde hatt sex med en irsk mann på campingplassen natta før. Retten slår derfor fast at hun i beruset tilstand ikke er fremmed for å ha seksuell omgang med menn hun ikke kjenner så godt.” – kilde

Kvinnen ble voldtatt på en campingplass utenfor Oslo, men voldtektsmennene ble frifunnet. Fordi kvinnen hadde frivillig sex dagen før? Kan noen vennligst forklare meg hva det har med saken å gjøre?

Jeg har stadig vekk frivillig sex, gjerne med menn jeg ikke kjenner så godt, eller i det hele tatt. Ærlig talt er jeg litt usikker på hva alle heter, iallfall til etternavn. Hva så? Akkurat det er det vel ingen andre som har noenting med å mene noe om. Jeg ser ikke på meg selv som noen hore av den grunn. Jeg har det gøy. To voksne mennesker har lov å ha det gøy sammen, om begge to har lyst, selv om de kanskje ikke kjenner hverandre så godt ellers. Det betyr på ingen måte at jeg hadde synes en voldtekt var greit. Faktisk tror jeg det kunne ha vært det mest ugreie noensinne.

Jeg har egentlig litt Kardemommelov-tilnærming til det hele. Du skal ikke skade andre, du skal være grei og snill, og forøvrig kan man gjøre som man vil.

Voldtekt skader andre. Voldtekt er ikke å være grei og snill. Og jeg er sikker på at lovverket er ganske klart på at det slett ikke er lov å voldta. Det er faktisk straffbart.

Da har det vel ingenting å si om kvinnen hadde frivillig sex kvelden før, eller hvem hun hadde den frivillige sexen med.

Tro det eller ei, men det er ikke alle ugifte kvinner som er jomfruer. Og selv om vi ikke er det, synes vi ikke voldtekt er greit. Hvor lenge det er siden vi sist hadde frivillig sex burde være fullstendig irrelevant. Å bli utsatt for en voldshandling er vel like forjævlig, samme hva man drev med natten før? Om så en kvinne tok del i en orgie natten i forveien, så er det fortsatt ikke greit å voldta henne.

Voldtekt er vold. Det er ikke sex. Og man kan på ingen måte sammenligne det med frivillig sex, selv om det ikke er lenge siden sist den frivillig sexen fant sted. Det er på ingen måte det samme som en voldtekt.

Jeg har sex når jeg har lyst, med de jeg har lyst å ha sex med. Det ikke alltid jeg kjenner de jeg har lyst å ha sex med. Men samme hvordan man vrir å vender på det, så er det alltid noe jeg velger selv. Det er aldri vold eller tvang tilstede. Og selv om jeg gjerne har sex med menn jeg ikke kjenner fra tid til annen, så er jeg ikke interessert i å bli utsatt for vold.

Vold og tvang er aldri greit, samme hva jeg gjorde frivillig i går.

Sexen jeg hadde i går, reduserer ikke min rett til å si nei i dag.

Om dommen er rettferdig i dette tilfellet, eller ikke, skal ikke jeg spekulere for mye i. Man er uskyldig frem til det motsatte er bevist. Det jeg reagerer på er at kvinnens seksualmoral legges til grunn i dommen. For meg fremstår det som gammeldags og uriktig.