Et øyeblikk i en studines liv, xv

En sen kveld på en varm høstdag i Bergen. Vi sitter på et av de stedene der studentene ikke pleier å gå, for vinen er altfor dyr for slike studinebudsjetter. Men vinen er fantastisk, servicen er god og lokalet er behagelig. Det er sånn fine høstkvelder skal være, når dagen har lekt sommer. Man skal dele en flaske kald hvitvin med en kjekk mann på et behagelig sted på sånne dager.

Han er kjekk. Vi prater og ler og fjaser. Jeg flexer muskler og later som jeg er hulken, han sier jeg er sjarmerende. Jeg er egentlig bare litt nervøs, fordi han har designerdress og sko som ser ut som de koster et halvt månedsbudsjett. Jeg har en kjole til 149 kroner fra KappAhl og sko som kostet en hundrings på salg. Men det er greit, han sier han synes jeg er fin.

Jeg forteller ham at jeg ønsker meg en apekatt, og han forteller om en gang han traff en liten rakker av en apekatt i Borneo. Det er fantastisk! Han forstår min fascinasjon for apekatter!

Telefonen hans ringer, og han avviser. Den ringer igjen, og han tar den, snakker på engelsk. Det er i morgen på kontoret i Shanghai. Det er visst viktig. Jeg tar litt mer vin og sjekker mobilen.

Ingen har ringt meg. Tydeligvis er noen mer etterspurte enn andre. Men det er greit, han er jo ute med meg, og legger på raskt.

Sukkerspinnet vs. kontoret i Shanghai, 1 – 0!