Barnearbeid

Dere vet tinder og sånt. Så klikker man ja eller nei, og det der. Noen ganger går det litt fort i svingene. Så fort at man ikke legger merke til alderen, før man klikker ja. Det kan føre til ugunstige situasjoner.

Jeg og en kamerat satt i hver vår ende av en sofa, med hver vår mobil, og prøvde ut sukker sin nye tinder-ripoff. Vi var skikkelig fjortiser og svarte nei over en lav sko, og fniste vilt. Det var dødsgøy!

«Her var faktisk en litt fin en!» sa jeg, og klikket raskt ja. «MEN HERREGUD HAN ER ET BARN!» skrek jeg og kastet mobilen ned i sofaen. Kompisen bare lo. Fordi a) han er vant med meg, og b) han var sikkert glad for at han ikke var den som trykket ja på en ungdom. «Jaja, han sier jo aldri i verden ja på meg også. Whatever,» sa jeg, rolig, før jeg plukket opp mobilen igjen.

Problemet var bare at han hadde sagt ja på meg allerede. Her hadde vi en potensiell match!

Faen.

Det har seg faktisk slik at studiner født på åttitallet ikke er spesielt gira på tyve år gamle gutter. Da føler man seg som en eldgammel cougar. Eller noe. Man føler seg iallfall ikke ung og sprek, for å si det sånn.

Det viste seg at unggutten gjerne ville møtes. Han ville faktisk absolutt møtes, ganske umiddelbart. Selv om jeg var opptatt med maling av en vegg og montering av noen hyller, og absolutt ikke hadde tid. Tyveåringer er iherdige og ivrige, det skal de ha. Så til slutt sa jeg at «jaja, du får komme hit og montere en hylle, da».

Jeg tror han ble litt satt ut da jeg faktisk drev og monterte hyller, og han faktisk måtte montere en hylle.

Selv om tyveåringer er ivrige og iherdige, så er de ikke nødvendigvis veldig gode på å montere ting. Denne tyveåringen var iallfall ikke det. Men han gjorde så godt han kunne. Han monterte en hylle.

Etter han var gått sendte jeg melding til kompisen. «Herregud, nå har jeg drevet med barnearbeid!» For det føltes litt sånn. Det føltes som om jeg hadde plukket opp et barn på gata, for å få ham til å jobbe. Selv om det ikke var helt slik det var.

(Tyveåringen er forøvrig forelsket i meg, bare så dere vet det!)