ACTA, og hvorfor du må bry deg.

Vi må ikke tro vi kan puste lettet ut fordi det ikke ble noe av SOPA/PIPA i USA. ACTA, Anti Counterfeiting Trade Agreement, er mye mer aggressiv og omfattende. Og den kan faktisk bli vedtatt stort sett overalt, globalt. Denne loven skal vurderes av EU 26. januar.

Som om ikke det var nok, denne går ikke bare utover internett, men man påstår den kan hindre medisiner og mat i å nå dem som trenger det.

Michelle Childs fra Leger uten grenser sier: “We are in danger of ending up with the worst of both worlds, pushing IP rules, which are very effective at stopping access to life-saving drugs but are very bad at stopping or preventing fake drugs.”

ACTA kan, om vedtatt, kan få alvorlige konsekvenser. Det er ikke en europisk versjon av SOPA, det er mye, mye mer omfattende.

Du synes kanskje jeg er paranoid. Jeg synes man bør være klar over disse lovforslagene, og si sin mening om dem, før de blir vedtatt.

Jeg personlig er bekymret for at dette kan hemme ytringsfrihet, informasjonsflyt og det som internett står for. Og jeg er bekymret for personvern og overvåkning.

Din internettlevrandør kan faktisk bli holdt ansvarlig for å scanne alt du foretar deg på nett, på jakt etter brudd på opphavsrettigheter.

Achtung, achtung! ACTA er litt bekymringsverdig.

Les mer om ACTA her:
What is ACTA?
Stop ACTA
10 myths about ACTA

Edit: Jeg oppdaget akkurat et mye bedre blogginnlegg om saken!

Hva tror du? Er dette en lov du har lyst på?