The Playboy Club

Jeg digger TVserier. Mer enn jeg liker filmer, egentlig. Derfor blir jeg alltid like glad hver gang jeg oppdager en ny serie jeg liker. Jeg likte The Playboy Club! Det var noen lovende episoder, som fikk meg til å tro at her var det et virkelig bra plot på gang.

Og det var det helt sikkert. Vi får bare aldri vite det!

Serien ble nemlig kansellert etter bare tre episoder. Parent Television Council i USA jubler, og jeg lurer på ..hva faen? For det første, hva er PTC? Det høres bare merkelig ut. For det andre, i løpet av de tre episodene jeg fikk sett, så jeg ikke en eneste pupp eller andre syndige kroppsdeler. Det var noe vold i serien, men langt mindre enn i mange andre serier jeg har sett.

Jeg las om dette på et amerikansk forum, og der virket det som de fleste var glade for at serien var kansellert. Grunn? Jo, en av hovedrolleinnehaverene, Eddie Cibrian, er vist en drittsekk som gikk fra kone og barn for en ny dame. Da kan man jo ikke se på serier han spiller i! Det blir for dumt. Dessuten rådet det stor enighet om at serien var veldig kvinneundertrykkende og et dårlig forbilde for unge kvinner.

Ja, okai.

Hva Eddie angår, så tenker jeg at han er kjekk, han passet inn i rollen, jeg synes han gjorde en god jobb i serien. Hvem han er gift med bryr jeg meg egentlig ikke så mye om. Jeg synes bare det er kult at han er på TV  iført dress.

The Playboy Club hadde kjekke menn, pene damer i skinnende bunny outfits og karakterer jeg ble nysgjerrig på, det er ganske god underholdning, det! Det var mafia, homofile som kjempet for sine rettigheter, damer som gjorde det beste utav situasjonen, damer som følte seg frigjort, damer med drømmer og ambisjoner. Min type feminisme, helt uten røde strømper (jeg foretrekker jo som kjent rosa, uansett). Men det der med feminisme kontra kvinneundertrykkelse og seksualisering av kvinnen og Playboy Magazine er vel en helt annen diskusjon.

Personlig mener jeg at feminisme handler veldig lite om hva man har på seg, bunnyører eller ei. For meg handler det om muligheter, rettigheter, valgfrihet og holdninger. Kanskje jeg har misforståttl?

Jeg ble iallfall ikke fornærmet av de tre episodene jeg fikk sett. Men så er jeg kanskje ikke feministisk nok? Som en ung kvinne med høye faglige ambisjoner, som mener det er en selvfølge at kvinner og menn har akkurat de samme muligheter og rettigheter, har jeg ikke sett på meg selv som spesielt ufeministisk. Mulig jeg tok feil, for jeg så ikke problemet med denne TVserien.

Så du på The Playboy Club? Syntes du den var kvinneundertrykkende? Hva er feminsme for deg?