Et øyeblikk i en studines liv, xiv

Klokken er mellom fire og fem en morgen, i en seng som ikke er min. En seng jeg har sovet i, og ikke sovet i, utallige ganger før. Men jeg sover ikke, jeg bare irriterer meg over at jeg ikke får sove. Og nachspielet som bråker ett eller annet sted ikke så langt unna.

Det står veldig klart for meg at jeg må gå hjem å legge meg. Problemet er bare at da må jeg ut av sengen, inn i klærne, ut av døren og ut og gå. Og, ja, dette med å klatre over mannen ved min side, helst uten å vekke ham eller bryte beina. Det slår meg plutselig at dette kreves mye mer planlegging og innsats enn det burde, bare for å komme seg ut av en seng for å kunne gå hjem og legge seg.

Men denne sengen står kliss inntil veggen, og jeg ligger innerst. Det er ikke det at mannen er så forbanna stor, det er bare det at samme hvor stor han ikke er, så kan jeg ikke bare fly over ham, heller. Jeg må klatre. Naken. Derav helst uten å vekke mannen opp, så han ikke våkner og det første han ser er en liten studinedame som klatrer. Man kan få mareritt av mindre.

Dessuten gidder jeg ikke ta samtalen nå. Elle noen gang.

Jeg driter i det. Jeg er trøtt som faen, og må hjem og legge meg. Så, eh. Jeg lusker langs veggen i fotenden av sengen, sniker meg lydløst og ugrasiøst ut av sengen, river med meg klærne mine og flykter lydløst inn på badet.

Og så er jeg gone in sixty seconds.

Miniatyrmenn

Jeg skulle på date, som jeg jo skal innimellom. Skulle på date og spise is og spasere med solbriller og sommerkjole på. Det var en fin, fin plan, egentlig.

Jeg satt nede ved den blå steinen og ventet. Han jeg ventet på skulle være blond, 170 høy, blåøyd. Helt greit, egentlig. Jeg liker egentlig høye menn (Alexander Skarsgård), men så lenge de er høyere enn meg er det liksom greit. Jeg er ikke så kresen, egentlig. Og jeg er faktisk ikke så veldig høy, heller. Er du 170 centimeter over bakken, så er du betydelig høyere enn meg, faktisk. Jeg er strengt tatt en liten studinedame.

Og så kom han gående da, og jeg tenkte bare ..ikke faen!

Bilder lyver! Eller, noen er iallfall mer gunstige enn andre, kan man vel si.

Og så reiste jeg meg, og vi spaserte litt bortover. Centimeter lyver de også, tydeligvis, for denne mannen var faktisk mindre enn meg, selv om jeg hadde søte småsko på. Han var rett og slett en pitteliten mann! Og jeg, som den realisten jeg er, tenkte umiddelbart at dette går ikke, for jeg vil nemlig ikke ha pittesmå sønner.

(Jada, det er viktig å tenke langsiktig, selv om jeg ikke har intensjoner om verken barn, giftemål eller fast forhold sånn med det første. Men er man mer opptatt av genetikk, fysiologi og evolusjonsbiologi enn hva som egentlig er sunt, så tenker man faktisk på disse tingene om ikke andre ting, som sommerfugler i magen eller vill begeistring, tar overhånd.)

Men, uansett. Vi kjøpte is. Vi spaserte litt. Vi satt oss på en benk og pratet. Han pratet så stille, at jeg måtte si HÆ? hele tiden. Det var litt slitsomt. Han var rett og slett en solbrent, lydløs minatyrmann! Som ikke klarte spise opp isen sin før jeg hadde spist min, og ventet en stund på en anledning til å si farvel.

Når anledningen endelig kom, sa sa han entusiastisk “Vi treffes igjen, ikke sant?” Hva svarer man da, når man bare tenker nei Nei NEI?
“Eh, jo, kanskje det. Vi får se! Ha det!” sa jeg.

Kanskje jeg er litt kresen likevel? Jeg liker tydeligvis ikke minimenn.

Et øyeblikk i en studines liv, xiii

Jeg står lettere henslengt, lent mot døråpningen og kikker på utsikten på andre siden av rommet. Jeg driter i utsikten, for å være helt ærlig, men den er fin – himmelen er både blå og rosa, skyene ser så late og bedagelige ut. Jeg er ganske lat og bedagelig, jeg også. Men jeg er egentlig ikke lat i det hele tatt.

I den ene hånden har jeg et glass med vin. Rød, spansk, god. Jeg tar en ørliten slurk og ser på utsikten jeg egentlig ikke bryr meg om. Jeg hører han gjør seg ferdig i dusjen, og svelger en pitteliten slurk til. Faen, jeg er dritlei utsikten, selv om den er nydelig som bare det. Jeg venter på noe annet.

Klærne mine la jeg igjen på et annet rom, i et annet øyeblikk. Men det gjør ingenting, for det er vår ute og mannen er varm.

Han er ferdig, og jeg kjenner lukten av dusjsåpe og varme når han kommer og stiller seg bak meg. Han tar glasset fra meg, og mumler noe om at vi skal gå til sengs. Der er det ingen utsikt, annet enn hvitt sengetøy, mørket og hverandre. Det er helt greit.

Og så får jeg et nytt øyeblikk, et litt annet sted. Et som er mye, mye finere.

Eksamenstanker.

Hybelen min er sjelden så ren og ordentlig som rett før eksamen. Det blir rett og slett så gøy å vaske og rydde og ordne litt. Kanskje kjøper jeg med meg en liten blomsterbukett til 39 kroner på mega og setter i en vase på bordet, og så beundrer jeg hvor fint det er. Det er kjempespennende!

Klærne mine er ryddet, vasket og organisert. Alle klær jeg eier har vært ut av skap og skuffer, sortert, brettet, hengt opp. Jeg har en sekk full av klær som Fretex skal få og alle enslige sokker har funnet sin partner eller kommet i min nye singelboks. Kjolene mine har kommet på kleshenger og vinterjakker er ryddet bort. Til og med skoene mine er sortert.

Jeg eier flere skjørt enn kjoler, flere kjoler enn bukser. Og en hel haug med skjorter, bluser, strømpebukser, thights og sånne ting. Dessuten hadde jeg mye mer undertøy og sokker enn jeg trodde jeg hadde. Herregud så mye fint jeg har! (Og så mye stygt!)

Dessuten har jeg tenkt å kjøpe meg en ny kjole, jeg har til og med bestemt meg for hvilken. Det er bare det at jeg klarer ikke bestemme meg om jeg skal kjøpe rød eller sort. Jeg har mest lyst på rød, men sort er mest fornuftig. Dessuten har jeg allerede en rød kjole som kan brukes både til hverdag og fest, avhengig av tilbehør. Men den har blomstermønster, da!

Og så har jeg lyst på en hund. Jeg har sett en på finn.no jeg vil ha! Det er kjempemoro å se på hunder på finn.no! Selv om jeg ikke kommer til å kjøpe meg verken hund eller katt før jeg er ferdig å studere, og å være… uansvarlig og idiot sånn tidvis.

Og så Settlers da dere! Husker dere Settlers? Kjempegøy! Og nettpoker! Og søvn!

Dessuten må jeg jo bestemme meg for hvordan jeg skal flette håret på 17. mai, hvilke silkebånd jeg skal flette inn (rød, hvit, blå eller alle fargene?)

Sånne ting tenker jeg på før eksamen. Det hadde hjulpet meg veldig om jeg faktisk hadde tenkt på eksamen og pensum!

Hva tenker du på om dagen, nå før eksamen? Skal jeg velge rød eller sort kjole? Hva med frisyre på 17. mai?